EIXIDES 2021

FETES

23 d'abril a 1 de maig --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts

2 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

23 i 24 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

25 de setembre --- València-Cabanyal --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotets i Grans - Mostra Viva del Mediterrani

2 d'octubre --- L'Alcora --- Presentació del Nou Gegant de l'Alcora

12 d'octubre --- Borriana --- Ofrena de Flors

24 d'octubre --- Bocairent --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotes i Grans - Capital Cultural Valenciana

SUSPESES

28 de gener a a 6 de febrer --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts (suspés)

dissabte, 31 de gener de 2015

VIII Aplec de Gegants i Cabuts de BorrianaHui ha tingut lloc el nostre VIII Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, dins de les festes de Sant Blai, enguany amb la participació de deu colles i amb la novetat de plantar al carrer Sant Blai.

A les 11 ha tingut lloc el taller de fabricació de cabuts davant de la casa de la cultura, tot un èxit de xiquets fent-se caps, molts amb ajuda dels pares.

I mentrestant han anat arribant les colles, els més matiners els de Monòver, que començaven a plantar davant de l'església de Sant Blai. El dia estava molt calmat i poc anar ha anat complicant-se pel vent, fet que ens ha obligat a entrar les figures dins l'església i fer la plantada allà dins, on les hem deixat resguardades per a anar a dinar. Des d'ací volem agrair a la gent de la Confraria de Sant Blai la seua disponibilitat en permetre'ns deixar les figures dins de l'església del sant i ens han ajudat en tot el que ens hem necessitat.

I després de dinar el vent que no parava, pareixia que venia tot pel carrer Sant Blai, fins al punt que hem esstat dubtant si suspendre la desfilada dels gegants i que isqueren només el cabuts. Però a partir de la residència de Càritas pareixia que l'aire ja no bufava tant fort i hem decidit tirar avant. A partir d'allà tot bé, pels carrers del poble no feia aire, només un poc al Pla i al final a la plaça Major. Hem de dir que hi havia molta gent pels carrers i hem pogut vore els somriures dels xiquets mirant la cercavila.

Els primers en desfilar eren la Vall d'Uixó amb els gegant Moro Mussa i la batucada dels Dracs d'Uixó, seguits per Monòver amb els gegants Pere Maça i Beatriu Carròs, Xiulit i Catalineta i quasi una trentena de cabuts, Alcalà de Xivert amb els gegants Joan i Empar, Artana amb els seus 5 cabuts i que era la primera volta que eixien de la localitat, Vinaròs amb el Tio Gori i la Tia Caballera i uns quants nanos, Benicarló amb els gegants Puig i Tossa, el gegantó Gori i uns cabuts, Paiporta amb tres parelles de nanos que interpretaven el ball de nanos del Corpus de València, Tortosa amb els gegants Cristòfol Despuig i Mariana Curto, Onda amb els gegants fillols nostres Yedid i Guira i els seus cabuts i finalment la nostra colla, amb els gegants Blai i Mercé, Blaiet i Mercedetes, els gegantons Centet i Quiquet i els cabuts, amb la música dels membres de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana.

Finalment ha tingut lloc a la plaça Major la presentació de les colles i figures participants, el ball de cada colla i finalment el ball conjunt de tots.

Fotos del taller:

Fotos de la desfilada: