dissabte, 13 d’octubre del 2012

I Trobada de Gegants i Cabuts de l'Alcora



Hui dissabte 13 d'octubre hem visitat l'Alcora i estem d'enhorabona, ja que els amics alcorins, que fa ben poc que varen crear la colla gegantera, s'han llançat i han organitzat la I Trobada de Gegants i Cabuts de l'Alcora.

Encara que l'oratge no ha acompanyat en alguns moments, l'acte ha agradat molt i esta primera edició ha comptat amb figures d'Alcalà de Xivert, Almassora, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Vinaròs i dels amfitrions alcorins.

A migdia ha tingut lloc la plantada davant de l'ajuntament, amb un sol i un airet que presagiaven aigua, per això a l'hora d'anar a dinar els gegants han quedat protegits a l'entrada de la cooperativa agrícola, i ben bé que hem fet perquè poc després ja s'ha posat a ploure.

Cap a les 5:30 hem tornat a deixar els gegants davant de l'ajuntament per a la desfilada, però un núvol més pena que pena s'ha posat damunt dels nostres caps i ha començat a ploure justet en el moment de l'eixida; si és que ens ha acompanyat durant tot el recorregut... Poc després de completar la volta, l'oratge s'ha aclarit i finalment s'ha pogut fer la presentació dels gegants i de les colles participants, el ball de cada colla i el ball final conjunt de tots els gegants.

Felicitem a la colla de l'Alcora per la bona organització i estem molt contents per esta consolidació del fet geganter a la zona. Esperem poder repetir-ho ben prompte.

Fotos:
https://goo.gl/photos/eVF7x4mqwLe28ZHU6