dimecres, 3 de novembre del 2010

V Aplec de Gegants i Cabets d'Ontinyent

El passat diumenge 31 d’octubre va tindre lloc a Ontinyent el 5é Aplec de Gegants i Cabets, en el qual vàrem participar amb els gegants antics Blai i Mercé, cabuts, dolçainers i tabaleters.

La trobada va ser tot un èxit per la quantitat i qualitat de gegants i músics participants, la boníssima organització, la bona acollida de la gent que omplia els carrers i places i aplaudia al pas de cada grup i sobretot l’interés dels geganters en que tot isquera avant a pesar del pitjor enemic que poden trobar-se, el vent, que en alguns moments va arribar a bufar realment fort.

Les colles participants varen ser les de Reus, Vinaròs, la del Rei Barbut de Castelló de la Plana, la Faràndula de Badalona, Monòver, Callosa d’en Sarrià, Vilanova i la Geltrú, Godella, Alacant, Calafell, Bocairent, Vallgorguina, el Centre Internacional d’Amics dels Gegants i Ontinyent. Cal destacar la participació d’una gran quantitat de gegants i cabets de totes les escoles d’Ontinyent que encapçalaven la desfilada i que havien estat elaborats per ells mateixos.

Els gegants es varen plantar al carrer del Músic Vert, al costat de la Glorieta, i varen recórrer diferents places i carrers fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, plena de gom a gom, on va tindre el lloc el ball dels gegants de cada colla i un ball conjunt.

Amb esta eixida acaba un any ple d’activitats de l’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, en què hem estat a Sagunt, Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Benicàssim, Molins de Rei, la Vall d’Uixó i Ontinyent, hem visitat la guarderia Infante Felipe i el col·legi José Iturbi, hem participat en la processó de la Mercé, hem organitzat el 3r Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana i hem constituït la Federació Valenciana de Nanos i Gegants amb 12 colles més.

La pròxima activitat serà l’organització a la nostra ciutat del 4t Aplec de Gegants i Cabuts durant les festes de Sant Blai.