EIXIDES 2021

FETES

23 d'abril a 1 de maig --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts

2 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

23 i 24 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

25 de setembre --- València-Cabanyal --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotets i Grans - Mostra Viva del Mediterrani

2 d'octubre --- L'Alcora --- Presentació del Nou Gegant de l'Alcora

12 d'octubre --- Borriana --- Ofrena de Flors

24 d'octubre --- Bocairent --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotes i Grans - Capital Cultural Valenciana

SUSPESES

28 de gener a a 6 de febrer --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts (suspés)

dissabte, 29 de gener de 2011

Sant Antoni a Mascarell i presentació de la falla la Mota a Borriana

El dissabte 15 de gener vam doblar, de vesprada a Mascarell amb els cabuts, per a celebrar la festa de Sant Antoni, i de nit a la Llar Fallera, a la presentació de la falla de la Mota.

En arribar a Mascarell es van vestir els cabuts i sobre les 7:30 vam començar a pegar una volteta al poble amb els cabuts i la música de la dolçaina i el tabal per tal d’anunciar a la gent la cercavila que hi hauria en acabar la missa.

Després vam obrir la cercavila amb els tabaleters i dolçainers, darrere anaven els cabuts i tota classe d’animals, que van pegar la volta pels carrers del poble fins a tornar a la plaça, on es va encendre la foguera i es va donar a tots el rotllo, acompanyat de mistela o xocolate, alhora que els animals anaven passant per a ser beneïts.

De nit, i després de sopar, ens vam dirigir a la Llar Fallera de Borriana, on la nit anterior havíem estat muntant els gegants. Desiré, una de les membres més jovenetes de la nostra associació, és enguany fallera de la Mota i li feia molta il·lusió que participàrem en la seua presentació, ja que és una nit molt especial per a ella. Tota la familia són membres de l’associació, i sa mare la presidenta, i no sabíem qui tenia més comboi, si la mare o la filla.

Al poc de temps de començar l’acte van eixir els dos gegants i els quatre cabuts a ballar la Volteta i en acabant, les falleres van anar pujant a l’escenari, entre elles Desiré. Finalment, en acabar el mantenidor de l’acte, vam fer un parell de balls més, els cabuts el graciós ball de nanos de Xixona i els gegants l’Arenilla de Borriana.

Finalment, vam desmuntar els gegants i a xalar amb l’orquestra i el ball fins a altes hores de la matinada.

Fotos Mascarell:
https://goo.gl/photos/xwD7p22TCGJjCCfq5
Fotos presentació falla:
https://goo.gl/photos/yFNBNRjJhpCPAqTG8