dilluns, 11 d’octubre del 2010

Cercavila de la Conquesta de la Vall d'Uixó 2010

El matí del passat 9 d’octubre vàrem participar en la Cercavila de la Conquesta que des de fa 6 anys organitza l’Associació Cultural Dames i Cavallers d’Uixó.

La cercavila va ser espectacular, amb la participació dels Cavallers Templers de Castelló i els de Rubiols de Móra, els Cavallers d’Urrea i Dames de l’Alcalatén de l’Alcora, els Trabucaires de la Colla Xaloc de Castelló, falcons i àguiles, cavalls, ballets de dansa del ventre, colles de dolçainers, bandes de música, gegants i cabuts i les esquadres de moros i cristians de l’Associació de Dames i Cavallers d’Uixó que precedien al rei Jaume I i la seua muller na Violant d’Hongria.

El gegant de l'associació organitzadora, el Moro Mussa, presentava una imatge molt diferent a la de l'any anterior, ja que se li havia fet cos, mans i braços nous i estrenava un nou vestit. Els gegants de Borriana, Blai i Mercé, junt al de la Vall, el Moro Mussa, varen fer un ball molt animat davant de la tribuna d’autoritats situada al costat de l’ajuntament.

La cercavila va finalitzar al barri Carbonaire, on s’havia muntat el castell, quan es va donar lectura a la crònica que narra la presa de la Vall per part de les hosts de Jaume I i es va hissar el penó.

Fotos:
https://goo.gl/photos/zHG71wP6oLWoxwkT6