divendres, 8 d’octubre del 2010

XXV Trobada de Gegants i Capgrossos de Molins de Rei

Els dies 2 i 3 d'octubre hem anat a Molins de Rei. Ha sigut la primera eixida que hem fet lluny i en què hem dormit fora. Una experiència molt bona i amb ganes de repetir. Hem compartit autobús i camionet amb els Gegants i Cabuts de Benicàssim i la cosa ha estat molt bé, segur que no serà l’última.

Dissabte de matí vam carregar els gegants i els cabuts i vam eixir cap a Molins, fent una paradeta a Benicàssim per a que pujaren els nostres companys de viatge. Quan vam arribar, vam descarregar a l’escola on dormiríem, vam deixar les coses, vam unflar els matalafs i corrents cap al centre a muntar els gegants, ja que a les 5:45 ja teníem desfilada, la Passada dels Gegants Nous.

Allà estàvem Benetússer, Benicàssim, Ablitas (Navarra) i Borriana, que vam desfilar al costat dels Gegants Nous i del Gall de Molins de Rei, amb balls dels gegants a les escaletes del mercat. En acabant corrents a guardar els gegants, sopar i a vore el “corre-cuita del camell”, un correfoc molt original. Després festa pel poble i a dormir al gimnàs, amb les colles de Benicàssim i Ablitas. Les coses que va passar a la nit no podem contar-les ací.

Diumenge de matí va ser la XXV Trobada de Gegants i Capgrossos, una gran trobada, molt ben organitzada, amb carrers plens de gent i ben animats. Érem 20 colles, les valencianes de Benetússer, Benicàssim i Borriana, la navarresa d'Ablitas i les catalanes d'Olost, Vilanova i la Geltrú, Sant Andreu de Palomar, Almoster, Collbató, Vilassar de Mar, les Cabanyes, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan de Mediona, Alella, Vilallobent, Serinyà, Sant Pere de Ribes, Sant Jaume (Barcelona), Caldes de Montbui i com no, els amfitrions de la festa, els Gegants, Gegantons i Capgrossos de Molins de Rei. Quan vam arribar a la plaça de la Vila, va tindre lloc l’esclat final de festa i una ballada final de tots els gegants que va ser, en poques paraules, espectacular.

En acabant a desmuntar els gegants, dinar i cap a casa, tots ben cansats però amb ganes de tornar a fer un viatget com este.