diumenge, 26 d’octubre del 2014

I Trobada de Gegants i Cabuts d'OndaHui hem visitat Onda per primera vegada, ja que la seua Colla Gegantera Sant Roc organitzava la I Trobada de Gegants i Cabuts, en el darrer dia de fira. Un dia gran per a ells, tant la trobada com perquè batejaven dos nous gegants jueus, i també important per a la nostra colla, perquè els nostres gegants eren els padrins.

A les 12 ha tingut lloc la plantada dels gegants al Raval del Sant Josep, amb les colles d'Alcalà de Xivert, l'Alcora, Almassora, Benicàssim, Borriana, la Vall d'Uixò, Vila-real, Vinaròs, la Federació de Folklore i els amfitrions d'Onda. Des d'allà hem anat tots junts, amb la música de les dolçainers i els tabals, fins a la carpa de la fira, on hem dinat tots junts i en acabant ens hem fartat de tocar.

A les 6 ha tingut lloc la presentació de cada colla participant i el ball de les figures, el bateig dels nostres fillols, Yedid i Guira, i el ball conjunt de tots. Finalment, ha tingut la cavalcada dels gegants, cabuts i músics, seguida de carrosses i grups de danses, per uns carrers plens de gom a gom i veent en les cares de la gent com els estava agradant la novetat.

Un goig de visita que esperem poder repetir a l'any que ve.

Fotos:
https://goo.gl/photos/buVtZDAeht6spV4F6