dilluns, 22 de setembre del 2014

XV Encuentro de Gigantes y Cabezudos de Abarán




Ahir vàrem anar a Abarán, al seu XV Encuentro de Gigantes y Cabezudos. Amb moltes ganes de passar-ho bé pel que ens havien contat, era la primera vegada que assistíem a una trobada de la regió de Múrcia, i les expectatives es varen complir.

De bon matí carregàvem els gegants i cabuts a l'autobús i mampreníem les tres horetes de camí que ens portarien a Abarán, on vàrem arribar cap a les 10 del matí. Primer, esmorzaret al pati de l'escola i beguda ben fresca, i en acabant a muntar els gegants.

Després de traslladar els gegants davant de l'ajuntament, va tindre lloc la presentació de la trobada i el pregó, amb les colles valencianes d'Asp, Borriana, Monòver, Novelda, Petrer i el Pinós, l'aragonesa de Calatayud i les murcianes de l'Estació de Blanca, la Barriada de la Virgen del Oro i els amfitrions d'Abarán, seguida d'una desfilada multitudinària, amb molt de públic, els carrers de gom a gom animant-nos. Primera parada a l'era, amb un sol que badava pedres, on vàrem poder descansar i prendre un glopet de beguda ben fresca. Després va continuar la cercavila costera amunt, fins a l'ermita, on varen quedar plantats els gegants. Un altre descanset i beguda fresca que ens va vindre molt bé.

Finalment, una vegada tot acabat, vàrem tornar a l'escola, desmuntar els gegants, carregar l'autobús i cap al dinar. Molt bon ambient amb les altres colles i els amfitrions, però prompte ens va tocar eixir cap a Borriana, amb ganes d'haver-nos quedat una miqueta més.

En el viatge ens va acompanyar gent de la Colla Gegantera Sant Roc d'Onda i  Javi de la de Vila-real, i des d'ací volem agrair-los la seua gran ajuda per a poder traure els gegants pels carrers d'Abarán. Un viatge que ens agradaria repetir, si pot ser quedant-nos a dormir la nit abans per a poder xalar encara més.

Fotos:
https://goo.gl/photos/keTk7D2kkD4rr3wr8