dilluns, 30 de setembre del 2013

XXVIII Trobada de Gegants i Capgrossos de Molins de Rei - Gran Festa del Centenari




Els dies 28 i 29 de setembre hem anat a Molins de Rei, on celebraven el Centenari dels Gegants Vells i la 28a Trobada de Gegants i Capgrossos, una eixida que estàvem esperant des de fa 3 anys en què vàrem anar a Molins i ja ens convidaren per a una ocasió tan especial.

Havent-ho carregat tot a l'autobús, mamprenguérem el camí cap a Molins de Rei, on després de deixar les coses personals al poliesportiu on dormiríem, varem muntar els gegants i corrents a dinar amb les colles que havien arribat de més lluny, mallorquins, menorquins, bascs i càntabres. Una miqueta de descans i a les 6 començava a la plaça de la Vila una desfilada molt animada, amb carrers plens de gom a gom i on participàvem amb el grup mallorquí de Santa Maria del Camí, el menorquí de Llucmaçanes, els  bascs de dos barris de Sant Sebastià (Irrintzi i Añorga) i el grup de Santander, a més dels gegants nous de Molins de Rei, que enguany també estaven d'aniversari perquè complien 25 anys.

En acabar la desfilada, vàrem alçar els gegants a la sala gótica i a viure la festa major, amb molts molts actes, entre els quals destacava un impressionant correfoc amb el famós camell de Molins.

I el sendemà va tindre lloc la Gran Festa del Centenari, amb la Trobada de Gegants i Capgrossos més gran i multitudinària que hem vist mai, unes 60 colles assistents i uns 150 gegants. A les 11.30 començava des de la plaça del Molí, amb gegants de totes les classes, moderns, antics, reis, romans, faraons, llauradors, medievals, contemporanis, aiàtics, negres, indis, moros... En una paraula, espectacular!, vinga passar i passar gegants.... L'acte va acabar a la plaça de la Vila plena de gegants per tots els costats...

Després vàrem carregar els gegants i va tidre lloc un dinar molt entranyable i emotiu, en què es va homenatjar el cap de colla, Miquel, en el dia del seu aniversari, i se li va donar l'enhorabona per l'excel·lent organització d'un acte tan complicat.

El camí de tornada vàrem estar comentant com havíem xalat en esta trobada i ja vàrem començar a pensar on anirem a l'any que ve...

Fotos:
https://goo.gl/photos/WMrZomFVnb1bXyu56