EIXIDES 2021

FETES

23 d'abril a 1 de maig --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts

2 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

23 i 24 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

25 de setembre --- València-Cabanyal --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotets i Grans - Mostra Viva del Mediterrani

2 d'octubre --- L'Alcora --- Presentació del Nou Gegant de l'Alcora

12 d'octubre --- Borriana --- Ofrena de Flors

24 d'octubre --- Bocairent --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotes i Grans - Capital Cultural Valenciana

SUSPESES

28 de gener a a 6 de febrer --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts (suspés)

dimarts, 25 de setembre de 2012

Processó de la Mercé 2012Cada 24 de setembre té lloc a Borriana la processó de la Mare de Déu de la Mercé, en la qual participem traent els gegants. Enguany hem augmentat la família, ja que als gegants vells, Blai i Mercé, i als nous, Blaiet i Mercedetes, s'han afegit dos gegantons, Centet i Quiquet, estrenats el febrer passat.

Davant de tot anaven els cabuts de la confraria de la Mercé acaçant els xiquets amb els carxots, igual com ho havien fet la vespra quan anuncien el dia gran. Seguidament anava la nostra associació amb els 2 gegantons i els 4 gegants, ajudats per geganters de Castelló i de la Vall, als quals agraïm la seua ajuda desinteressada i sense els quals no haguérem pogut traure totes les figures. Ens seguia la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana, animant-nos amb la seua música, i finalment la processó, la part religiosa amb la imatge de la Mare de Déu de la Mercé.

Fotos: