dimarts, 22 de maig del 2012

XVII Trobada de Gegants de Montblanc



El passat dissabte 12 de maig vàrem anar a la bonica vila medieval de Montblanc per a participar en la seua XVII Trobada Gegantera, portant els gegants Blai i Mercé, els nous gegantons Centet i Quiquet, els cabuts pirata i vampir i la música de la dolçaina i el tabalet. Cal destacar que esta era la primera vegada en què els nous gegantons eixien de Borriana, després d’haver estat estrenats durant el nostre aplec de les festes de Sant Blai.

Després de carregar els gegants, l'autobús va mamprendre el camí cap a Montblanc, on vàrem arribar cap a les 2, amb un sol que badava pedres. Corrents vàrem anar a buscar un lloc a l'ombreta on poder menjar-nos els entrepans. La gespa que envolta les murades va ser el lloc ideal per a dinar i estar a la fresqueta.

Les colles participants procedien d’Alcúdia (Mallorca), de Fraga (Aragó), d'Andorra la Vella i dels municipis catalans de l’Ametlla de Merola, Falset, Mollerussa, Móra d’Ebre, Queixans, Rubí, Vilanova del Vallés, Vila-seca i el Vilosell, a més dels amfitrions, els Amics dels Gegants de Montblanc.

La plantada va tindre lloc la plaça Major i va continuar amb una animada cercavila pels carrers d’esta bonica vila murada, amb un descanset a mitjan recorregut que ben bé que va anar. La desfilada va acabar a poqueta nit amb una exhibició dels balls de cada colla i un ball final conjunt de tots els gegants.

Després tocava desmuntar els gegants i guardar tot el material a l'autobús i en acabant, tots a sopar a l'antiga església de Sant Francesc, un lloc inigualable per a tancar esta magnífica trobada.

I ara, a preparar l'eixida de Rubí...

Fotos: