EIXIDES 2021

FETES

23 d'abril a 1 de maig --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts

2 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

23 i 24 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

25 de setembre --- València-Cabanyal --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotets i Grans - Mostra Viva del Mediterrani

2 d'octubre --- L'Alcora --- Presentació del Nou Gegant de l'Alcora

12 d'octubre --- Borriana --- Ofrena de Flors

24 d'octubre --- Bocairent --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotes i Grans - Capital Cultural Valenciana

SUSPESES

28 de gener a a 6 de febrer --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts (suspés)

dimecres, 7 de setembre de 2011

XXIV Trobada de Gegants i Capgrossos d'Ulldecona

El dissabte 27 d’agost de vesprada vam assistir a la XXIV Trobada de Gegants i Capgrossos d’Ulldecona, on vam poder vore gegants molt bonics i molt originals.

Després de carregar els gegants a la casa de cultura, ens vam dirigir a l’autovia de la Plana i vam tirar cap al nord, un viatge molt tranquil·let passant per Sant Mateu, la Jana, Traiguera, Sant Rafel i finalment Ulldecona, on vam arribar allà a les cinc i quart i vam començar a plantar els gegants, amb les colles d’Alcanar, Benicarló, Camarles, Remolins, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, tres colles de Tarragona (el Serrallo, Sant Pere i Sant Pau i la Unió), Vinaròs i Vinyols i els Arcs, a més dels amfitrions d’Ulldecona.

La desfilada va començar a les 6 i el trajecte va ser curtet fins arribar a la plaça Major on es trobava la tribuna i es va fer l’entrada i la presentació de cada colla, per acabar amb el ball final de tots junts. Hem de destacar com xalaven els xiquets amb les figures de Camarles, com s'ho van passar de bé.

Un camí feta esta part més oficial, vam portar els gegants fins on teníem el camionet, els vam desmuntar i carregar i en acabant totes les colles juntes a sopar. Finalment, la part més poc abellidora, tornar a casa, descarregar i alçar-ho tot, fins a la pròxima eixida que serà a Benicàssim.

Fotos:
https://goo.gl/photos/BC4qxzVq4uFZFGXc8