EIXIDES 2021

FETES

23 d'abril a 1 de maig --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts

2 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

23 i 24 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

25 de setembre --- València-Cabanyal --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotets i Grans - Mostra Viva del Mediterrani

2 d'octubre --- L'Alcora --- Presentació del Nou Gegant de l'Alcora

12 d'octubre --- Borriana --- Ofrena de Flors

24 d'octubre --- Bocairent --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotes i Grans - Capital Cultural Valenciana

SUSPESES

28 de gener a a 6 de febrer --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts (suspés)

dissabte, 25 de setembre de 2010

VI Trobada de Gegants i Cabuts de Benicàssim

La nostra associació es va desplaçar el dissabte 18 de setembre a Benicàssim per a assistir a la seua VI Trobada de Gegants i Cabuts, que va tindre lloc dins de les festes de Sant Tomàs de Villanueva.

Els gegants antics del barri de la Mercé es varen plantar de matí a la plaça de les Corts Valencianes, juntament amb les figures d’Alcalà de Xivert, Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, la Vall d’Uixó i Vila-real. També va participar la Colla de Dimonis Botafocs del Grau de Castelló, que va exposar els seus dracs de foc.

Cal destacar que el gegant de la Vall d'Uixó, el Moro Mussa, presentava un nou aspecte ja que se li havien fet nous el cos i els braços per part de l'artista faller Xavi Ribes, també se li havia rebaixat l'alçada i se li havia confeccionat la roba nova.

Com que l’oratge amenaçava amb una bona ploguda, a migdia es varen guardar tots els gegants al gimnàs de l'institut, i sort que es va fer perquè només acabar de dinar va caure una bona ramassada.

De vesprada, i ja amb un cel molt més clar, va tindre lloc una cercavila molt animada amb totes les colles participants fins a la plaça de bous, on cada parella de gegants va fer un ball enmig de la plaça que va encantar tots els assistents. L’acte va acabar amb un ball conjunt de tots els gegants.

Fotos:
https://goo.gl/photos/W8qyG256ka6upkqm7