EIXIDES 2021

FETES

23 d'abril a 1 de maig --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts

2 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

23 i 24 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

25 de setembre --- València-Cabanyal --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotets i Grans - Mostra Viva del Mediterrani

2 d'octubre --- L'Alcora --- Presentació del Nou Gegant de l'Alcora

12 d'octubre --- Borriana --- Ofrena de Flors

24 d'octubre --- Bocairent --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotes i Grans - Capital Cultural Valenciana

SUSPESES

28 de gener a a 6 de febrer --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts (suspés)

dijous, 30 de setembre de 2010

Processó de la Mercé 2010

El passat divendres 24 de setembre va ser la festivitat de la Mare de Déu de la Mercé i els 4 gegants, Blai, Mercé, Blaiet i Mercedetes, varen eixir a la processó, que va començar cap a les 8 de la vesprada. Els geganters de Castelló i de la Vall varen vindre a tirar-nos una maneta, i des d'ací volem agrair-los la seua ajuda, sense la qual haguera estat impossible traure els 4 gegants.

Davant de tot anaven els cabuts acaçant els xiquets, portats pels jóvens que des de ja fa molts anys els trauen el dia de la Mercé i la vespra, el dia 23. Com tots els anys, va ser increïble la gran quantitat de xiquets que hi havia la vespra intentant colpejar als portadors dels cabuts i fugint per a no rebre cap carxot.

La próxima ocasió en què podrem vore els 4 gegants junts serà per al IV Aplec de Gegants i Cabuts que tindrà lloc a la nostra localitat durant les festes de Sant Blai.