dissabte, 30 de gener del 2016

IX Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana



Hui ha tingut lloc el IX Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, una trobada amb molt de públic, molt bon oratges i coses noves.

A les 11 hem començat amb el taller de construcció de cabuts, com sempre ple de xiquets i pares, i enguany com a novetat un altre taller amb els lleons i el drac xinés de Hong Teck Spain de la Vall d'Uixó, on han exposat els caps de lleó i el drac, han mostrat com funcionaven les diferents figures i els més xicotets han pogut també fer manualitats amb eixa temàtica. Ja sobre la una els seus membres han realitzant una exhibició de danses de lleó que ens ha deixat a tots impressionats. Un poc abans, cap a migdia havien anat arribant les diferents colles per a muntat i plantar els gegants i cabuts i havien anat deixant-los davant de la frontera de la Mercé, on han quedat exposats.

A les 5 tocades s'ha iniciat la cercavila, que encapçañava el nostre fillol el Moro Mussa de la Vall d'Uixó, seguit pel Drac Xinés de Hong Teck Spain i també de la Vall, Centet, Roseta i alguns cabuts de l'Alcora, Pasqualet i Marigracieta de Vila-real, el cabuts Llorenç, Quiterieta, Benafeli i Malafa i la Panderoleta d'Almassora, els gegants Omar i Aixa i uns quants cabuts d'Onda, els cavallets i els gegants Centet i Centeta de Castelló, la nostra fillola Madalena de Moncofa que debutava en els nostres aple, els gegants Jaume i Ràpita de Sant Carles de la Ràpita que també acudien per primera volta, i finanlement els nostres cabuts, gegantons i els 4 gegants borrianencs Blai, Mercé, Blaiet i Mercedetes, amb l'ajuda de la música de la nostra estimada Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana.

En arribar a la plaça Major, han ballat les figures de cada colla i finalment un ball conjunt de tots. La jornada ha sigut magnífica, hem xalat molt, i ara començarem a preparar l'edició de l'any que ve, la 10a, que segur que portarà molt bones sorpreses.

Fotos tallers i plantada:
https://goo.gl/photos/DT4NrMwBabaTujjv9

Fotos desfilada:
https://goo.gl/photos/FaAJwByqcH4DfThg7