EIXIDES 2021

FETES

23 d'abril a 1 de maig --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts

2 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

23 i 24 de setembre --- Borriana --- Visita a la Casa dels Gegants i Cabuts

25 de setembre --- València-Cabanyal --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotets i Grans - Mostra Viva del Mediterrani

2 d'octubre --- L'Alcora --- Presentació del Nou Gegant de l'Alcora

12 d'octubre --- Borriana --- Ofrena de Flors

24 d'octubre --- Bocairent --- 1a Mostra de Nanos i Gegants Valencians - Xicotes i Grans - Capital Cultural Valenciana

SUSPESES

28 de gener a a 6 de febrer --- Borriana --- XIV Aplec de Gegants i Cabuts (suspés)

dissabte, 15 d’octubre de 2011

Cercavila de la Conquesta de la Vall d'Uixó 2011

El 9 d’octubre hem anat a la Vall d’Uixó per a participar en la Cercavila de la Conquesta, que organitza magníficament l’associació Dames i Cavallers d’Uixó i commemora la presa del castell d’Uixó per part de les hosts de Jaume I.

A la cercavila han participat els Cavallers Templers de Castelló i els de Rubiols, els Cavallers d’Urrea i Dames de l’Alcalatén de l’Alcora, filades cristianes de Novelda, els Trabucaires de la Colla Xaloc de Castelló, falcons i àguiles, cavalls i dromedaris, ballets de dansa del ventre, colles de dolçainers, bandes de música, gegants i cabuts i les esquadres de moros i cristians de l’Associació Cultural Dames i Cavallers d’Uixó que precedien al rei Jaume I i la seua muller na Violant d’Hongria.

A més dels nostres gegants Blai i Mercé, i amb l’ajuda dels geganters de Castelló, hem tret el gegant de l’associació organitzadora, el Moro Mussa, fent un ball davant de l’ajuntament i finalitzant al barri Carbonaire, davant del castell que s’havia muntat per a l’ocasió.

De moment, i si no n’ix cap més, este és el darrer acte d’enguany. Ara, a preparar el que serà ja el nostre 5é aplec de gegants i cabuts i que farem a Sant Blai de l’any que ve.