dissabte, 31 de juliol del 2010

XXI Trobada de Nanos i Gegants de Vinaròs

El passat 26 de juny vam assistir a la XXI Trobada de Nanos i Gegants de Vinaròs, una gran trobada, molt abellidora, amb els gegants plantats a vora mar i molt ben organitzada.

Com a principal novetat, la geganta presentava una imatge totalment renovada, ja que l’any passat la restauració es va centrar sobretot en el gegant que és el que presentava un estat pitjor i necessitava molta més faena per a poder tornar a eixir. Esta restauració, amb un resultat excel·lent, ha estat feta per l’artista faller Xavi Ribes, amb l’ajuda dels nostres companys Enrique Lloret i de Vicent Moliner.

Un total de 34 gegants i molts més cabuts van assistir a la trobada, procedents de poblacions valencianes, catalanes i aragoneses: Alcalà de Xivert, Alcanar, Almoster, Amposta, Benetússer, Beniarrés, Benicarló, Borriana, Breda, el Mas de les Mates, Paiporta, Santa Bàrbara, Tarragona, Ulldecona, Vinaròs i Xerta.

La trobada d’enguany ha estat molt especial ja que és la primera que s’ha celebrat des que el mes de maig passat es va constituir la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, formada per 13 colles i entre les quals està la nostra. També ha resultat molt emotiva perquè va tindre lloc a la població del president de la nova Federació, Agustí Romeu, un dels principals impulsors i gràcies al qual s’ha pogut gestar i constituir este organisme que ajudarà en la promoció, revifament i consolidació d’esta tradició de la qual es té constància a terres valencianes almenys des del segle XIV amb els primers documents en què figuren gegants en la festa del Corpus.

Fotos:
https://goo.gl/photos/yUvrG5KswwqiuAAU7